Afrikaans Alfabet A en B werkskaarte

Afrikaans Alfabet A en B werkskaarte
Afrikaans Alfabet A en B werkskaarte

Sorry folks, unless you want to teach your kids the Alphabet in Afrikaans, this one’s not for you. I’ll do the English alphabet some time or another, just bear with me OK!

So hierdie een is spesiaal vir ons Afrikaners, yay! Ek het oral gesoek vir Afrikaanse uitdrukke en dit is moeilik bekombaar as jy dit verniet wil hê so na ‘n lang gesoek het ek besluit ek sal dit dan maar vir ons ontwerp. Die prentjies is nie in kleur nie sodat dit kostes bespaar op ink en sodat jou kind dit sommer self kan inkleur.

Ek het amper B vir Bennie Boekwurm gemaak om dit meer eie aan ons kultuur te maak maar B vir Bal was ongelukkig net eenvoudig korter, so hier is die eerste twee… A en B.

Ek het genoeg herhalings van elke letter gemaak in drie lyne dat die kind kan hersien. Dit is dalk goed om elke dan en wan weer terug te kom na die begin om seker te maak hulle onthou dit nog.

Gesels met jou kind oor die “groot A” en die “klein a” en hoe elkeen lyk. Bring dit op in allerdaagse lewe, vra jou kind om die letter uit te wys. “Kan jy sien of daar ‘n “a” is in hierdie woordjie?” “Watter letter is hierdie nouweer?” Ek dink nie dis nodig om so vroeg soos 3 jaar te begin nie, maar vir pret het ek al met my tweeling begin en hulle geniet dit vreeslik om “a” vir my uit te wys. Vandag volg b!

Ek het eers oorweeg om die hoofletter en klein letter apart te hou maar het op die ou einde besluit dat dit goed is vir hulle om die twee saam te sien sodat hulle altyd met mekaar ge-assosieer kan word. Dit mag hul dalk langer vat om die alfabet te leer so, maar ek glo tog dit is van belang dat hulle dit op hierdie manier kan struktureer.

Met tyd sal ek nog ontwerp en dit hierby voeg. Teken in by my blog om seker te maak jy kry die hersiennings op hierdie post tot by Z.

Geniet dit!

NB, sien hersiende werksblad vir A- ark volgens korrekte foenetiese uitspraak!

Leer Alfabet, Afrikaans, AAfrikaans Alphabet, Kleimat, Afteken, Homeschooling, KraftiMamaLeer Alfabet, Afrikaans, A
Afrikaans Alphabet, Kleimat, Afteken, Homeschooling, KraftiMama

Leer Alfabet, Afrikaans, B


KraftiMama, Free Printables, Afrikaans Alfabet, A vir Appel

 

Leer Alfabet, Afrikaans, B

Ek het hierdie ook met my kinders gedoen met die Mr Price Chunky paint pens en dit was hope pret. Gaan na hierdie skakel vir die uitdrukke wat ook verniet bekombaar is.

Confessions of a Homeshchooler

 

Hierdie het ons ook gedoen met kryte. Kry dit verniet by:

The Measured Mom (Hoofletters)

The Measured Mom (Kleinletters)

(Let wel, net die kleimatte is geskik vir voorskool – die werksblaadjies is nie ideaal vir voorskool nie, gebruik dit slegs vir “groter” kleintjies wat alreeds die groot letters op die kleimatte baasgeraak het.)

Hierdie blad is afhanklik van “shares” op sosiale media om verniet te bly. Wees asb so vriendelik om te deel waar jy kan, dankie!

Ander Werkskaarte in hierdie reeks

Afrikaans Alphabet, Kleimat, Afteken, Homeschooling, KraftiMamaKraftimama Free Printables, Uitdrukke Verniet, A ApieKraftiMama Free Printables, A werksblaaieKraftiMama Free Printables, Uitdrukke Verniet, C CokeKraftiMama Free Printables, C D Kleimat en AftekenKraftiMama Free Printables, C D werksblaaieKraftiMama Free Printables, Afrikaans AlfabetKraftiMama Free Printables, Afrkaans Alfabet, M, MaanKraftiMama Afrikaans Printable, Alfabet, M,N,Q,R, Tuisskool

 

KraftiMama Free Printables, Afrkaans Alfabet, O, OtterKraftiMama Afrikaans Werksblaaie Verniet, Free Printables KraftiMama, Free Printables, Afrikaans Alfabet, T vir TasKraftiMama, Free Printables, Afrikaans Alfabet, U vir bUsKraftiMama, Free Printables, Afrikaans Alfabet, U vir UilKraftiMama, Free Printables, Afrikaans Alfabet, V vir VisKraftiMama, Free Printables, Afrikaans Alfabet, W vir Walvis

Afrikaans Alfabet, X, Y en Z Printables Free

21 Responses »

 1. Pingback: A en B Klei Matte of Afteken - KraftiMama

  • Hi Chanel. Ek is nog in die proses om alles te ontwerp soos ek my kindertjies leer. Hulle is nog maar net amper 4 so ons werk nie op ‘n vreeslike vinnige pas nie. Daar is egter nogal baie belangstelling in hierdie reeks so ek sal bietjie my boude wikkel en hierdie reeks klaar maak op ‘n vinniger pas. Watter 5 letters soek jy eerste dan sal ek solank daaraan begin werk?

 2. Pingback: Afrikaans Alfabet C en D werksblaaie - KraftiMama

  • Hi Michelle, ek is bly jy hou daarvan! Ek is egter bietjie traag met die reeks, jammer! Ek ontwerp soos ek kans kry maar vind die tyd maar min. Hou maar dop vir updates, ekgaan dit vir seker klaarmaak. Sien ook “My Afrikaanse Avontuur” vir baie oulike werksblaaitjies.

 3. Hi Michelle, wat ‘n wonderlike idee van jou. Ek stel ook belang in die res van die alfabet. Wikkel vrou jy het ‘n wen resep hier!!!

 4. Hi Adri, ai jong ek ontwerp dit soos ek vir my kinders leer en hulle is nog maar 4 ?. Ek besef wel die nood is groot en die lesers soek dit dringend… ek moet ek moet! Cheers Elsabe

 5. Jy is ‘n ster! Ek hou van mense met kreatiewe denke wat met sulke uitstekende idees tevore kom. Dit sal beslis handig wees vir Graad 1 en 2 juffrouens.

 6. Baie bankie vir die werkvelle. Ek gebruik dit om my pa van 83 weer te leer skryf na ‘n lang siekbed. Ek sukkel dink die link vir L en K is gebreek aangesien dit nie oopmaak nie, net weer die prentjie vertoon. Het jy dalk J, O en N werkvelle of is dit nog in proses? Ek kan jou regtig nie genoeg hiervoor bedank nie, Jy is ‘n ster!

  Groete

  Annette

 7. More Annette.

  baie dankie vir al jou moeite met die letters. Kan jy dalk vir my die link stuur vir die p? Hy wil nie oopmaak. My dogter geniet elke blaaitjie so ek wil graag dat sy ook die p doen. Groot asb.

  Lekker dag!
  Groete Adri

Leave a Reply