Hoe Leer Kinders die Alfabet?

August 31, 2017
KraftiMama Klank Groepe, Homeschooling Afrikaans

 

Daar is verkeie maniere en opinies oor hoe die alfabet aangeleer moet word en alles is self vir my nuwe inligting… soos gesien in my inskrywing by die Werksblaadjie vir A-Appel het ek onlangs ‘n bietjie meer geleer oor die in- en uit van die Alfabet vir rakkertjies.

Eerstens leer kinders die beste wanneer hulle die klankie sê soos ons hom meestal uitspreek en soos hy in die meeste woorde voorkom, bv e is vir emmer en nie vir eend nie. Dit is goed om dit later vir kinders aan te leer dat e ook vir eend is, maar aangesien die grondfase by die “e is vir emmer” begin, verkies ek om dit eers daarby te hou.

Ek het nou al ‘n aantal programme en boeke ontdek wat ons mooi die alfabet in Afrikaans leer, maar dikwels leer dit die verkeerde klanke aan, en dikwels is dit ook die verkeerde skrif- ‘n troetel- frustrasietjie van my. Daar is twee verskillende maniere hoe ons letters vorm, en die beste vir klein beginnertjies is om dit te hou by die eenvoudige vorm.

Te veel krulletjies en draaitjies maak hulle deurmekaar en die verkeerde “font” kan dit vir hulle moeilik maak om die letter te herken. Kyk veral uit vir hierdie “culprits”

KraftiMama, Alphabet, Preschool

Dan is daar ook beter maniere om die alfabet aan te leer vir kindertjies deur die klanke in groepe te deel. Daar is 7 Groepe waarin letters gedeel word en dit word onderskei deur die manier hoe die letters gevorm word. Letters wat rond is gaan saam, letters wat skerp is gaan saam, letters wat lang beentjies het gaan saam ens.

Die groepe onderskeidelik is soos volg:

KraftiMama Klank Groepe, Homeschooling Afrikaans

Glo my dit was nie maklik om die regte skrif te kry nie… Alles is of rond of skeef of het ronde hakies ipv skerp hoekies of ovaal rondings ipv ronde rondings… ai dit is ‘n magiese taak. Aangesien ek met ‘n Apple rekenaar werk en nie dieselfde fonts kan aflaai as Microsoft verbruikers nie, moes ek die font koop. Indien jy dit soek, kontak my gerus en ek sal die kontak besonderhede van die verskaffer met jou deel.

Lekker leer en kyk uit vir daai skelm fonts!

Hierdie blad is afhanklik van “shares” op sosiale media om verniet te bly. Wees asb so vriendelik om te deel waar jy kan, dankie!

Reeks van Werkskaarte NOU beskikbaar!

Afrikaans Alphabet, Kleimat, Afteken, Homeschooling, KraftiMamaKraftimama Free Printables, Uitdrukke Verniet, A ApieKraftiMama Free Printables, A werksblaaieKraftiMama Free Printables, Uitdrukke Verniet, C CokeKraftiMama Free Printables, C D Kleimat en AftekenKraftiMama Free Printables, C D werksblaaieKraftiMama Free Printables, Afrikaans AlfabetKraftiMama Free Printables, Afrkaans Alfabet, M, MaanKraftiMama Afrikaans Printable, Alfabet, M,N,Q,R, Tuisskool

 

KraftiMama Free Printables, Afrkaans Alfabet, O, OtterKraftiMama Afrikaans Werksblaaie Verniet, Free Printables KraftiMama, Free Printables, Afrikaans Alfabet, T vir TasKraftiMama, Free Printables, Afrikaans Alfabet, U vir bUsKraftiMama, Free Printables, Afrikaans Alfabet, U vir UilKraftiMama, Free Printables, Afrikaans Alfabet, V vir VisKraftiMama, Free Printables, Afrikaans Alfabet, W vir Walvis

Afrikaans Alfabet, X, Y en Z Printables Free

Leave a Reply

Related Posts

Make Laundry Day Fun for the Whole Family + Free Printable! *Guest Post by Emily Gibson*
When you were growing up, what was your favorite chore? Washing the dishes? Mowing the lawn? Laundry? Hearing the words “favorite” and “chore” in the…
Read More
10 Steps to Determine the Reading Level of Your Child *Guest Post*
The average American reads 12 books a year. That’s one book per month. However, not everyone is able to determine the appropriate reading level of…
Read More
Skrif Oefeninge 1
Uiteindelik kom ek uit by my Skrif Oefeninge reeks! Hierdie oefeninge is baie goed vir fyn motoriese funksies… herhinner kleintjies om van links tot regs…
Read More
Middel Klanke 1
Hiermee die Middel Klanke. As jy reeds die Klanke Letters afgelaai het kan jy dit uitlaat, indien nie, laai dit ook af onder die Middel…
Read More
Begin Klanke 2
Hiermee die tweede bladsy van die Begin Klanke. As jy reeds die Klanke Letters afgelaai het kan jy dit uitlaat, indien nie, laai dit ook…
Read More
Begin Klanke 1
Ek het ‘n paar nuwe drukbare werkskaarte. Daar kom ook nog ‘n Middel Klank en twee Eindklank werkskaarte. Laat weet maar gerus as daar iets…
Read More
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

UA-67822085-1
%d bloggers like this: